Η Α.Σ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ ΣΤΟ MEGA

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

http://vimeo.com/73447420

 

Αποτελεί κοινή διαπίστωση, ότι η ανεργία σήμερα αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα μας. Πλήττει κάθε κοινωνική ομάδα, χωρίς διακρίσεις ηλικίας, φύλου, εμπειρίας ή γνώσεων και δεξιοτήτων.

Ειδικά για κάποιες κατηγορίες πληθυσμού, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία, η προώθηση στην αγορά εργασίας φαντάζει σχεδόν αδύνατη…

Την άποψη αυτή όμως, δεν φαίνεται να συμμερίζεται η ΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ, μια σύμπραξη που συστήθηκε πριν από περίπου 1 χρόνο από την ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αναπήρων Παίδων), την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, που εκπροσωπεί τους γονείς ατόμων με αναπηρία, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και τους συμβούλους επιχειρηματικής ανάπτυξης Mentoring ΑΕ στα πλαίσια των προγραμμάτων ΤοπΕΚΟ.

Τα 70 άτομα που επελέγησαν, ολοκλήρωσαν το πρώτο στάδιο του προγράμματος που περιλάμβανε συμβουλευτική και κατάρτιση και ήδη έχουν αρχίσει τις διαδικασίες  για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, είτε μέσω εξαρτημένης απασχόλησης, είτε μέσα από την ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων.

Οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) που θα ιδρυθούν, θα δραστηριοποιηθούν σε τομείς, όπως :

-          Την προβολή σε ξένους τουρίστες που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, των προσβάσιμων υποδομών και υπηρεσιών που υπάρχουν στην Ελλάδα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Greece4all

-          Στην κατασκευή και εμπορία διακοσμητικών, χρηστικών ειδών,  και κοσμημάτων

-          Στην παροχή υπηρεσιών έντυπης και ψηφιακής επικοινωνίας

Οι ΚΟΙΝΣΕΠ αυτές,  θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα τη δυνατότητα να λειτουργούν τόσο ως κοινωνικοί επιχειρηματίες, όσο και ως εργαζόμενοι. 

Η προσφορά εργασίας από εργοδότες και η ενίσχυση των ΚοιΝΣεπ από ευαισθητοποιημένους πελάτες είναι καθοριστικοί παράγοντες για την πραγμάτωση του τολμηρού μας στόχου.

 

as-footer EU ypak